pizza tarifi

| Posted in




Malzemeler :


2 tane fırından mayalı çiğ ekmek hamuru


1 paket margarin (oda sıcaklığında, tavada eritmeyin)


Un



Pizzanın Üstüne Koyulan Malzemeler :








kaşar peyniri


sucuk


salam


sosis


yeşil ve siyah zeytin


yeşil biber




Not : Yani evde olan ne malzeme varsa. Hamuru kendinizde yapabilirsiniz ama fırınların mayalı hamuru daha başka oluyor. O yüzden tercih ediyorum.










Yapılışı :








Fırından aldığımız iki tane mayalı ekmek hamurunu 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinle yoğuralım. Margarinle hamur cıvıklaşacaktır. Bunun için ilave ten un ekleyerek yoğurun. Yoğurdukça hamur özleşsin. Fakat dikkat edin hamur sert olmasın aynı ekmek hamuruna yakın bir kıvamda olsun. sonra hamuru dinlenmeye kabarmaya bırakın. İki misline çıkacaktır.




Yoğurduğunuz ve kabarmış olan hamuru yağlanmış ve unlanmış genişçe bir tepsiye ellerimizle yayarak yerleştirelim. Hamuru tepsiye yerleştirirken kendini geri çekecektir. Genişletebildiğiniz kadar genişletin.


Sonra hamurun üzerine dilim dilim doğradığınız pizzanın malzemeleri olan sosis, sucuk, salam, rendelenmiş kaşar peyniri ne varsa evinizde serpin.


200 derece fırında pişmeye bırakın.


İşte size Melodi Akçay’dan kolay bir ev yapımı pizza tarifi. Ben çok sık yapıyorum. Malzemeler çoğu zaman eksik olsa bile kafanıza göre malzemeleri uydurabilirsiniz. Önemli olan hamuru ve pişirmesi.


Şimdiden Afiyet Olsun!

Comments (0)

Yorum Gönder