sütlü börek

| Posted in

Malzemeler,

3 adet yufka
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Yarım demet maydonoz
100 gram beyaz peynir
Tuz
Hazırlanışı,
Kâsede yumurta, sıvıyağ, süt ve tuzu karıştırın.
Maydanozları kıyıp, ezilmiş beyaz peynirle karıştırın.
Yufkayı tezgahın üzerine serip, sütlü karışımla ıslatın.
Yufkanın tam ortasına peynirli harcı yayın.
Sararark rulo haline getirin.
Ruloyu orta genişlikte dilimleyin.
Her bir yufka için aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisini yağlayıp, börekleri dizin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

Comments (0)

Yorum Gönder